לכבוד שבת • מיקי שמו מגיש: עוגיות מלוחות דקות

    מיקי שמו No Comments on לכבוד שבת • מיקי שמו מגיש: עוגיות מלוחות דקות
    9:42
    03.05.24
    הרב אייל אונגר No Comments on למה חשוב לי לדעת מה חושבים עליי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מתכון חדש של עוגיות מלוחות דקות מהקונדיטור מיקי שמו

    המצרכים:

    1 כוס קמח לבן
    ½1 כוס קמח מלא (140 גרם)
    2/3 כוס מים ( 160 מ"ל +כף מים)
    1 ביצה בגודל L
    3 חלמונים
    1 כף מלח (15 גרם)
    ½ כוס שמן זית (100 מ"ל)

    אופן ההכנה:

    1. לשים את כל החומרים יחד במערבל מזון, עם וו הגיטרה למשך 2 – 3 דק' במהירות איטית – בינונית.
    2. דואגים שהבצק מחובר ואחיד, ועוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לקירור במקרר למשך חצי שעה.
    3. מרדדים את הבצק דק מאוד, על גבי משטח עבודה מקומח או בין שתי ניירות אפייה.
    4. בעזרת מזלג מחוררים את הבצק וחותכים לריבועים או מלבנים, ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
    5. אופים בתנור מחומם מראש לחום של 170 מעלות, למשך 18 – 20 דק'.

    הערות נוספות למתכון:

    • ניתן לעשות שימוש בחלמונים מבושלים ליצירת הבצק ולהעביר אותם דרך מסננת, כך שהם עיסה מתפוררת בעת הערבול, חלמונים מבושלים מוסיפים למרקם טוב לעוגיות.

    • ניתן להמיר כמעט כל מתכון שנעשה בו שימוש בחמאה לשמן, כשלוקחים בחשבון ש- 20% מהחמאה היא מים ולכן בהמרה מחמאה לשמן, יש להפחית כ- 20% מכמות השומן.



    0 תגובות